Ebusco

16 2019 ebusco

EBUSCO® is een Nederlands bedrijf, dat zich voornamelijk richt op de ontwikkeling, marketing en verkoop van volledig elektrische bussen voor de met name Europese markt. EBUSCO® ontwerpt haar eigen bussen, gebruik makend van de meest geavanceerde elektrische aandruivingstechnologie en worden aangepast aan de Europese regel- en wetgeving en zijn uitgerust met monitoring systemen die Europese concessiehouders vereisen om een optimaal veilig en economisch openbaar vervoer te kunnen leveren. EBUSCO® is een pionier op het gebied van elektrisch busvervoer en ontving als eerste Europese fabrikant een Europese typegoedkeuring voor elektrische bussen. Sinds 2010 heeft EBUSCO® uitgebreide praktische ervaring opgedaan door en met de inzet van meer dan 300 bussen, die in een normaal tijdschema (325 km per dag) rijden. Met de introductie en inzet van de volledig elektrische bussen van EBUSCO®, worden de emissiedoelstellingen van de EU voor het publiekelijk-, goederen- en personenvervoer gerealiseerd in een stedelijke omgeving voor de komende 50 jaar.
EBUSCO® bouwt complete 100% elektrische bussen die een volledige Europese typegoedkeuring hebben. EBUSCO® levert alleen complete bussen en de bijbehorende laad-/infrastructuur uit te bouwen tot een laadstation voor 32 bussen. Deze onderdelen hebben hun betrouwbaarheid en efficiëntie reeds bewezen in honderden bussen tijdens normale dagelijkse ritten van ca. 325 km per dag gedurende meer dan twee jaar.
Om het jaar worden tijdens Busworld de ECW Awards uitgereikt. In zowel 2013 als 2015 heeft EBUSCO® de ECW Ecology award in de wacht gesleept.

Ebusco

Vuurijzer 23 unit C
5753 SV Deurne
088-1100200
www.ebusco.eu